Met een magnesium test een tekort testen

Magnesium is een mineraal dat je lichaam hard nodig heeft om naar behoren te kunnen werken. Het is een stof die bij veel processen in je lichaam betrokken is. Een magnesiumtekort is dan ook niet goed voor je. Maar hoe weet je of je een magnesium tekort hebt? Dit kun je testen met een magnesium test. We gaan je uitleggen wat dit is.

Wat doet magnesium?

Magnesium is voornamelijk belangrijk voor gezonde spieren en botten. Wanneer je een magnesium tekort hebt, zul je dat hier ook direct aan merken. Je voelt dit aan zwakke spieren, spierkrampen en vermoeidheid.

Dit is dan ook waarom magnesium veel door sporters gebruikt wordt. Het helpt bijvoorbeeld ook bij het herstel van je spieren na het sporten. Het binnenkrijgen van genoeg magnesium is dan ook belangrijk voor je.

Een magnesium tekort

Magnesium komt voor in veel verschillende voedingsproducten en ook in kraanwater. Wanneer je een gezond en gevarieerd dieet eet, is er alsnog een kans dat er een tekort kan ontstaan. Je hebt namelijk elke dag zo’n 300- 350 mg nodig. Dit krijgen we met ons standaard westerse voedingspatroon vaak niet binnen.

Als je minder magnesium dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen krijgt, betekent dit gelukkig niet direct dat je een magnesium tekort hebt. Pas als dit het geval op lange termijn is, zul je hier klachten van kunnen krijgen. Vaak zullen de klachten mild zijn en veel mensen ervaren ze niet als hinderlijk. Pas wanneer de spierkrampen of vermoeidheid hinderlijk wordt in het dagelijkse leven, is het nodig om echt stappen te ondernemen. Wanneer je hier benieuwd naar bent, kun je een magnesium test doen.

Een magnesium test doen

Een magnesium test doen kan op 2 verschillende manieren. Meestal wordt er gekozen om een bloedtest uit te voeren. Ook kan een magnesium test gedaan worden met urine. Deze test kun je laten doen bij de huisarts, maar ook zijn er verschillende goede testen die je thuis kunt uitvoeren.

Met een thuistest neem je enkele druppels bloed bij jezelf af, doe je in een buisje en deze stuur je terug in de bijgeleverde envelop. In het laboratorium wordt het professioneel geanalyseerd. Na een paar dagen krijg je de uitslag van wat je magnesiumwaarde is. Aan de hand daarvan wordt er ook een advies voor je opgesteld. Wanneer er een magnesiumtekort uit komt, is dit vaak makkelijk op te lossen door het slikken van een supplement.

 

Tip: www.davitamon.nl

 

 

 

 

Categories Gezondheid

Post Author: Renelobbe