Welke stappen zijn handig als je de zorgverzekering 2023 wilt vergelijken?

Het vergelijken van een zorgverzekering kan ervoor zorgen dat je op jaarlijkse basis veel kosten bespaard. Er zit namelijk een verschil tussen de premie van verschillende aanbieders. De overheid bepaald elk jaar de basispolis van een verzekering. Deze basis dekt de zorg waar iedere Nederland recht op heeft. Hoewel de dekking van elke basisverzekering hetzelfde is, zijn er toch meerdere bedrijven die dit pakket aanbieden voor een verschillende prijs. Dit is afhankelijk van bij welke zorginstanties je terecht kan. Door te vergelijken kan je het pakket kiezen bij een aanbieder voor de laagste prijs. 

Hoe zorgverzekering vergelijken 2023?

Vanaf 12 november is het mogelijk om te veranderen van zorgverzekeraar. De verzekering gaat per direct in het volgende verzekeringsjaar. Veel mensen kiezen een zorgverzekeraar wanneer ze 18 worden en blijven hierbij voor de rest van hun leven. Het overstappen van zorgverzekeraars kan ook erg in je voordeel werken. Zo zit er een aardig groot verschil in premie tussen de verschillende aanbieders op maandelijkse basis. Het is wel verstandig om eerst te kijken naar wat voor type verzekering je nodig hebt. Daarna kan je goed kijken op de site Poliswijzer.

De eerste stap is om te kijken naar je uitgaven in de zorg het voorgaande jaar. Hoeveel zorg heb je nodig gehad, van welke diensten moest je gebruik maken en hoeveel geld kostte deze zorg. Als je amper zorg hebt gebruikt en vrij gezond bent kan je kiezen voor een goedkope basisverzekering. Als je veel zorg gebruikt en veel geld kwijt bent kan je beter kiezen voor een aanvullend pakket. Vervolgens kan je zorgverzekering vergelijken 2023 door gebruik van een slimme website die de mogelijkheid biedt om de polis van verzekeraars te vergelijken.

Het kan namelijk zijn dat de polis van twee verschillende verzekering hetzelfde zijn, maar de prijs kan verschillen. Door zorgverzekering vergelijken 2023 kan je de goedkoopste verzekeraar kiezen en zo min mogelijk geld betalen voor je zorgverzekering op maandelijkse basis. Het is altijd ook verstandig om te kijken naar de zorginstellingen waar je terecht kan met de verzekering. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekeraar geen verzekering biedt bij instellingen bij jou in de buurt.

Het voordeel van vergelijken

Het vergelijken van verzekeraars kan erg in je voordeel werken. Jaarlijks kiest zo’n 5 tot 6 procent van de bevolking ervoor om over te stappen van zorgverzekeraar. 1 op de 5 volwassenen bracht een wijziging aan in de verzekering. Het voordeel van een betere verzekering kiezen is dat een groter deel van je zorg wordt vergoed door de verzekeraar. Als je dit nodig hebt, kan je het beste de verzekering kiezen die jouw meest gebruikte sector in de zorg goed dekt.

Er zijn veel voordelen voor het vergelijken van een verzekeraar. Als eerst kan je op een vergelijkingswebsite gemakkelijk verzekeraars met elkaar vergelijken. Als je een gewenst pakket hebt gevonden, kan je via deze website ook gemakkelijk overstappen en gemakkelijk je nieuwe verzekering afsluiten. Op deze manier kan je aardig wat geld besparen.

Categories Gezondheid

Post Author: Renelobbe